Preview

Wat is een Starterslening?

Een Starterslening is een aanvullende hypothecaire lening (tweede hypotheek) bovenop de (eerste) Startershypotheek voor de aankoop van een eerste Starterswoning. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van de Starterswoning tot maximaal de Loan to Value (LTV). De looptijd van de Starterslening is 30 jaar. De hypotheekrente staat standaard voor de eerste 15 jaar vast. Hierna wordt de hypotheekrente herzien en opnieuw voor 15 jaar  voor je vastgesteld. Met de SVn Starterslening heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten.

Je eerste woning kopen tóch haalbaar!

De Starterslening is bedoeld voor Starters op de woningmarkt die de financiering voor de aankoop van een eerste Starterswoning op eigen inkomen met een eerste hypotheek niet rond kunnen krijgen. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van de Starterswoning (tot maximaal de Loan to Value) en het bedrag dat je bij een geldverstrekker maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
> Een Starterslening financiert dat deel van de aankoopkosten van een Starterswoning welke je op basis van jouw inkomen niet kunt lenen.