Preview

Starters Renteregeling

Met de Starters Renteregeling koop je een woning van een aangesloten woningcorporatie. Deze schiet 20% van jouw maandelijkse hypotheekrente voor. Dat hoef je alleen terug te betalen als jouw woning bij verkoop in waarde is gestegen. Eigen Huis Hypotheekservice heeft deze regeling samen met woningcorporaties ontwikkeld. De Starters Renteregeling geldt voor hypotheekbedragen tot maximaal de grens voor hypotheken met NHG. Circa 45 woningcorporaties bieden woningen aan die gekocht kunnen worden met gebruik van de Starters Renteregeling. De Starters Renteregeling is in 2010 uitgeroepen tot Hypotheekproduct van het Jaar.

Per 1 juli 2016 is Social Finance gestopt met het aanbieden van hypotheken met de Starters Renteregeling. De bestaande leningportefeuille blijft onveranderd in beheer bij Social Finance in samenwerking met Achmea en Obvion. Wanneer je als consument een Starters Renteregeling hebt afgesloten dan zul je dus weinig merken van de stopzetting.

Social Finance blijft zich, in samenwerking met Achmea en Obvion, inzetten voor het beheer (wijzigingen, extra aflossingen en beëindigingen) van de lopende hypotheken met de Starters Renteregeling.